Pages

  • RSS

Thursday, March 10, 2011

Tiramisu Buat Diriku~

Bismillah

Mari! Saya hidangkan mata anda dengan 1st trial Tiramisu made by Intan..!!~
[Mata jelaa.. Perut kena hidang sendiri lah kan.. c(=]





Tiramisu
Susu keperangan warnamu
Manis berlemak rasamu
Mencair lazat dalam mulutku

Ah! Kau!
Sungguh menjentik kalbu
Supaya mencilok bertalu-talu

Namun akanku pertahankan
Tak mahu kalah dengan nafsu makan
Kerana kau ber'cholestrol' sakan
Akan jadi padah buat pembuluh badan

Setiap hari..
Mungkinkah satu potongan?
Seperti tidak boleh diberi kepercayaan.
Membayang lazatmu terus-terusan.

Di sudut yang satu
Aku tahu
Pasti ada yang tersipu malu
Membaca bait-bait bicara atmaku

8.46 p.m.
-selepas mencilok tiramisu bersama ahli bayt tasneem-

p/s 1: gambar 2nd-4th, credits to pentex pinjaman. =)
p/s 2: intan, ehem.. lulus dah nie.. keh3.. c(=
p/s 3: 2 post berturut pasal hadiah bday. padahal bday dah lama lepas. =_="
p/s 4: jom tadabbur ayat 79:40-41

Dan adapun orang-orang yang takut kepada kebesaran Tuhannya dan menahan diri dari keinginan hawa nafsunya,
maka sesungguhnya syurgalah tempat tinggal(nya).
(79:40-41)

Moga dapat tahan diri dari nafsu makan, nafsu tidur, nafsu bermalas-malas, nafsu putus asa, dan bagai-bagai lagi.

Tahan nafsu tu payah sebab syurgaNYA bukan murah.
Maka, doakan sama-sama kita mujahadah demi tempat yang bakal ditempah.
Ensyaallah..

8 comments:

ha|ana|zak25 said...

salam'alaik

Waah.
Nampak sgt3X menarik kak izzah :)

Kongsikan resepi boleh :P nak try buat.

nima said...

wsalam wbt.

haha.. search tenet je pun..
cuba tanya pembuatnya.
apa rahsia selain resepi yg ada.

amik resepi sini:-
http://dayangjack.blogspot.com/2010/02/tiramisu-beryogurt.html

Rossarina™ said...

fulamak, siap buat sajak pasal tiramisu tuuu. :D nampak sodap huhu bukak blog nih waktu pagi2 tanpe bersarapan lagi... memang cari nahas lah kan haha. macam nak gigit skrin laptop je mase tengok gambar tiramisu tuh. ><

-iNtaN- said...

aaaaaa~!

memang di sudut yang satu ade yang sangat tersipu dah niii~! ^_^"

alhamdulillah, jadi jugak bendalah itu even ni 1st time dengar nama, 1st time kenal, 1st time buat n 1st time rasa..=,=!

jadi ke rasenya, izzah?
halal la ek terlebih kurang..^^


psst 1: sori la..tulisan dah terabur..mesti sebab intan berlari pagi smalam..ngee~ eh, tapi intan ade amik gambar sebelum bagi..nak ke? =p

psst 2: thanx jugak sebab demand, izzah. coz i enjoyed doing it..xpernah rasa seronok rupanya buat benda2 cani..tension2 intan, relieve jugak~ ^^
(ayat ni bukan untuk orang lain nak demand ngan intan ye~ =p)

psst 3: intan berjaya sepotong sehari time cizkek ari tu. izzah mesti bole jugak laaa~
(tapi taribisu kali ni cam x je. tadi dah ngap 5 sudu. =,=!!)

nima said...

haha.. sajak x perlu kosa kata hebat. sajak hentam bahasa. keh3..
pi2 dapur cri mknn.
nnti klu gigit laptop, x leyh izzah baca blog kak arina.. =D

nima said...

intan:-

jadi je tuh.. hehe..

mslahnya, pg nie dah mkn hmpir 2 bris. apa tu? =_="

Rose Of Deen said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh!
begitu puitis upenye hang ni no..
muahahaha

nima said...

oiitt..
hang perli noo..
=_="