Pages

  • RSS

Monday, May 23, 2011

Life is a Business~

Bismillah..

Hari ini, DIA seolah sedang berbicara,
Natijah exam itu penting.
Tapi lebih penting kualiti diri daripada natijah tersebut.

Could i become a good doctor?
Terngiang-ngiang persoalan ini,
setiap kali memikirkan kualiti yang ada sekarang.

_____________________________________________

Yesterday, i made a call. I told my dad excitedly that i am going to take farm animal for elective course this summer. He was like..
"Err.. You're taking medicine for human beings. Why do you take something about animals?"
"Hmm.. because there was once during school i have a dream to own some sheep."
"Then, why are you taking medicine?"
"Ermm.. I was thinking about being a doctor and having some business? Of course not me who will manage it. Someone else. I'm just being one of the contributors?"
"Haha. Your mind is always like your mother. Thinking about business almost every time."
*Smile. 'Abah, life itself is actually a business. Pray for me.'*

_____________________________________________

Tanah itu semakin memanggil.
Untuk kembali memijaknya.
Tapi berbeza himmahnya.
Mungkin kerana kali ini
lebih memahami [?]
Entah. Doakan yang terbaik~

_____________________________________________

p/s 1: Esok exam ethics and management. As usual, selalu akan terpinggir. Esok exam hari ini baru nak baca. Maafkan kami jika terasa, ilmu ethics dan management. Ada ilmu yang lebih kami bimbang untuk mereka menerima kami. Jangan ambil hati ya.

p/s 2: Tadi baca CNS 1. OMG, what am i reading? or supposedly: what i learnt for this subject? Final kot. Rasa mcm blurr. Huk huk. Doakan. Once again, could i be a good doctor? Hmm..

p/s 3: Ipah, semalam sembang dengan umi pasal your interview. And i was like Al7amdulillah, anda tidak ikut jejak cliche your both sisters. Out of the box? Apa-apa pun, moga segala apa yang kita buat ada saham untuk kita beri manfaat buat orang lain ensyaallah.

12 comments:

Anonymous said...

bittaufiq!

besok saya exam pathopisio. doakan ye

bagus jugak ada orang hapdate blog tengah2 malam ni.

reles tension :)

selamat memijak kembali tanah itu

nima said...

uih. stay up or bgn tahajjud? [Al7amdulillah utk dua2.]

oh bkn tgh mlm nie. pagi buta.

tahu pun. utk tidakbest bila nak kembali?

ensyaallah, doakan. moga DIA bg peluang utk kembali berpijak.

ma3annaja7 jami3an ensyaallah.

-iNtaN- said...

akhirrnyaa~

sies rindu nk bace tulisan izzah. ^^

kita memang ada chemistry la, izzah. sebab semalam memang ada niat nk mnx izzah update. tapi takut lak, dekat2 xm ni~ huu~

hidup ini sendiri memang sebuah jual beli, kan? [9:111]
semoga dibayar dengan syurga~
doakan yang terbaik utk semua orang, izzah.

oohh~ tanah itu~
wishlist tak bagi lagi~
tapi jangan lupa janji kita. mark satu tempat. hee~ ^_^

nima said...

ada jugak ek org rindu. ah ah ah. [ok ap gelak gitu.. =_="]

mmg ada niat nak hapdet b4 ethics n mngmnt. sbb ada rasa nak tulis.
suke hati je kan. dtg mood nak tulis, tulis. tak dtg, bai2. study pun hampir selalu buat gini, except bila dah nak dekat exam. ish3..

ha. aah. baru teringat. sgt diulang2 kot ayat tu. tq2.

ahaha.. seb bek igtkn. ensyaallah, i'll try to find some places there~ [nak mark pakai apa eh? ok tgk lah kat sana nnti.] ^_^

Anonymous said...

amin.

er tidak best berehat kejap.

Rossarina™ said...

semoge berjaye dalam exams, Izzah! hehe.

nima said...

anon:-
selamat berehat.
juga selamat kembali.

kak arina:-
selamat berexams juga, kak.
ensyaallah, 5eir.
doakan ya! ^_^

nUa'f said...

weytt~
wahahahahah..
abah bace blgmu~~~~~

btw, mu tahu x saye masuk UPM??
k ngah buleh2 jep tatahu..

nima said...

aisehh.. nie mesti ipah yg bg bce kn?
asal long tulis pasal abah msti ipah bg bce en? ha. kantoi~

taulerrrrr.. stalk fb mu pun leh tau.
selamat lah kat upm tu. best pe upm. bleh mnja2 mnta kat umi bekal srpn hari2. keh3..

nUa'f said...

ceh.. x de maknenyep!!~

nk g kat ummi org jln kaki.. nk g kat abah org jugok jln kaki..

malas ah.. nk g~~~~ wahahahah

eida sazali said...

bestnye akak!

nima said...

eida, apa yg best?